Skip to main content

Graag houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sociale huurwoningen in voormalige Rabobank Panningen

Projectontwikkelaar Peters (PPO) uit Schaijk is voornemens om in het voormalige Rabobankgebouw aan de J.F. Kennedylaan in Panningen appartementen te realiseren. In totaal gaat het om 39 studio’s die gaan vallen onder sociale verhuur. Daarnaast behelst het plan de bouw van negentien nieuwbouwappartementen op het parkeerterrein van deze locatie.

De vergunning voor de verbouwing van het bestaande gebouw is inmiddels verleend door gemeente Peel en Maas. Wanneer er gestart wordt is echter nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment zorgt de onzekerheid over het aansluiten van de studio’s op het stroomnetwerk voor vertraging. In eerste instantie had de projectontwikkelaar de zinnen gezet op een start net na de herfstvakantie. “Een startdatum plannen is moeilijk in deze tijd”, laat Jos de Groot, medebestuurder bij Social Invest en vanuit die rol toekomstig verhuurder van het gebouw, weten. “Netbeheerder Enexis heeft laten weten dat het pas in het voorjaar van 2024 tijd heeft voor het aansluiten van de woningen.” Zodra het zover is, kunnen de appartementen één a twee maanden later worden bewoond, zo is het streven.

Sociale huur
In het pand waar voorheen de Rabobank kantoor hield, komen 39 studio’s. Deze variëren in grootte tussen de 40 en 55 vierkante meter en vallen, zodra ze klaar zijn, allemaal in de categorie sociale huur. Op verzoek van de gemeente wordt er bij de toewijzing een inkomenstoets toegepast voor het merendeel van deze studio’s. Zo wordt geregeld dat de woningen grotendeels verhuurd worden aan mensen die op sociale huur zijn aangewezen. Wethouder Rob Wanten is verheugd over de plannen. “Dit is een uniek project, waarbij we een flink aantal betaalbare woningen toevoegen aan onze voorraad. Dat doen we op een plek die nu een kantoorfunctie heeft en waarvan wij inschatten dat die functie, ook op termijn, niet toekomstbestendig is. Er is veel behoefte aan woonopties in een goedkopere sector. Met dit plan zetten we een goede stap om te voldoen aan die behoefte.” Zodra de woningen klaar zijn, gaat Social Invest de woningen beheren en verhuren. Er ligt een afspraak met de gemeente dat de woningen minimaal vijftien jaar als sociale huur beschikbaar blijven. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de toewijzing van de woningen. “Een constructie die normaal alleen bij een woningcorporatie wordt toegepast”, geeft Rob Wanten aan. De sociale huurwoningen zullen door projectontwikkelaar PPO gasloos worden opgeleverd.

Nieuwbouw
Voorlopig zal er voor de omgeving nog weinig zichtbaar zijn van de verbouwing en nieuwbouwplannen op het perceel aan de J.F. Kennedylaan. “De direct omwonenden zijn in mei op de hoogte gebracht van de plannen, door middel van een omgevingsdialoog”, geeft Harold Bouwmans van de projectontwikkelaar aan. “Over het algemeen heeft de buurt positief gereageerd op de plannen. Omdat er voorlopig nog niet gebouwd en gesloopt wordt, komen er tijdelijk bouwhekken rondom het gebouw. Met name om vandalisme niet in de hand te werken”. Naast de sociale huurwoningen in het bestaande gebouw, zijn er ook plannen om nieuwbouw te realiseren op het perceel. Het gaat daarbij om negentien appartementen die qua prijsklasse in het middenhuursegment gaan vallen. Dat betekent op dit moment een huurprijs tussen de 752 en 1.005 euro per maand. De beoogde nieuwbouw moet plaats gaan vinden op het achterperceel. Voor het zover is, moet eerst nog een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Deze is inmiddels in gang gezet. “Ons doel is om het gebied rond de Ringoven op een mooie en passende manier af te ronden”, zegt wethouder Wanten. “In harmonie met de buurt en het dorp Panningen en in nauwe samenwerking met de gemeente Peel en Maas”, besluit Jos de Groot van Social Invest.

Tekst: Jelle van Hees (hallopeelenmaas.nl)
Beeld: LA Architecten

Adresgegevens


Peters ProjectOntwikkeling B.V.
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk

Social Media