https://www.ppo.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.slider-wilbertoordgk-is-908.jpglink
https://www.ppo.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.slider-no19uden-defgk-is-908.jpglink
https://www.ppo.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.slider-bedrijvenverzamelgebgk-is-908.jpglink
https://www.ppo.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.slider-zorggk-is-908.jpglink
Progress bar

Nieuws

Bouw 42 appartementen en commerciële ruimte te Heesch verloopt voorspoedig

Bouw 42 appartementen en commerciële ruimte te Heesch verloopt voorspoedig

De bouw van de 42 appartementen en commerciële op de hoek Nistelrodeseweg – Graafsebaan in Heesch voorloopt voorspoedig.
Medio januari 2019 wordt de dakvloer gestort.
De oplevering staat gepland voor juni 2019. De appartementen zijn reeds verkocht aan beleggers. Zij gaan de appartementen verhuren.Lees meer...

Toekomstige woningbouw in Langenboom bij D'n Bens

Toekomstige woningbouw in Langenboom bij D’n Bens

De gemeenteraad heeft in juni aan wethouder van den Boogaart de opdracht gegeven om uiterlijk begin december een plan te presenteren voor toekomstige woningbouwlocaties in Langenboom en Sint Hubert. Op 31 oktober hebben vertegenwoordigers van de dorpsraad Langenboom en Eigen Kweek via een petitie de urgentie voor toekomstige woningbouwlocaties nogmaals onderstreept. Inmiddels heeft het college een overzicht van woningbouwlocaties in beeld gebracht en deze aan de gemeenteraad beschikbaar gesteld. Voor Langenboom bevat dit een verrassende locatie: horecazaak D’n Bens.

Wethouder Van den Boogaart: “Eerder dit jaar, nog voor de motie van de raad, werd mij vertrouwelijk gevraagd of de gemeente zou willen en kunnen meewerken aan de omvorming van locatie D’n Bens naar een woningbouwlocatie. Mijn reactie was dat deze locatie voldoet aan alle uitgangspunten van de regelgeving maar dat het beëindigen van de lokale horeca wel een aderlating is voor de leefbaarheid van het dorp. In principe dus ‘ja’, maar tegelijkertijd wel de vraag  of het mogelijk is om een vorm van horeca voor het dorp te behouden.”

Stroomversnelling
Ontwikkelaar Jos de Groot (Peters Projectontwikkeling): “Door de motie van de gemeente kwam het plan in een stroomversnelling. Waar we eerst in vertrouwelijkheid met elkaar in gesprek waren, zou het door de motie óf voorlopig de ijskast in moeten, óf onderdeel moeten worden van het plan met  locaties die de wethouder in december zou moeten presenteren.”

Moeilijk besluit
John Bens: “We vinden het verschrikkelijk jammer dat we geen opvolgers hebben voor onze mooie horecazaak in Langenboom. Een bedrijf dat al drie generaties, al 85 jaar, door de familie Bens wordt gerund geef je natuurlijk niet zomaar op. Daar hebben we verschrikkelijk goed over nagedacht. Henrita Bens vult aan: “We hebben onze zaak de afgelopen 25 jaar met ontzettend veel plezier gerund. Maar onze gezondheid wordt flink op de proef gesteld dus we zijn gedwongen om verder te kijken naar onze mogelijkheden voor de toekomst.”
Het omvormen van hun unieke stukje in Langenboom tot een plek om te wonen, ziet het echtpaar Bens daarom als een mooie oplossing, zowel voor Langenboom als voor hen persoonlijk. John: “We vinden het daarbij net als de wethouder erg belangrijk dat er naast woningbouw ook ruimte blijft voor horeca in ons mooie dorp.”

Voorlopig nog open
Het echtpaar heeft lang nagedacht voordat zij de knoop door hebben gehakt en vinden het belangrijk om dit nieuws zelf via dit bericht naar buiten te brengen. Henrita: “Het valt ons zwaar maar gelukkig betekent dit nieuws nog niet direct een afscheid. Voorlopig blijven we er nog zijn voor onze klanten zoals we dat de afgelopen jaren steeds met veel plezier hebben gedaan. Achter de schermen zullen we dan de procedures doorlopen en daarna zal het een en ander echt gaan veranderen.” John: “Maar voorlopig staat de deur nog altijd voor iedereen open!”

Klankbordgroep
Jos de Groot: “We zijn bezig met het zorgvuldig uitwerken van enkele bouwplannen, welke passend zijn voor deze locatie. In één van deze plannen wordt ook het behoud van horeca met wonen op de verdiepingen meegenomen. Het huidige grasveld op de achterzijde van D’n Bens leent zich voor grondgebonden woningen. Het aantal woningen op dit ‘achterterrein’ is afhankelijk van de woningtypering en de woningbehoefte. Wij zullen in samenwerking met de gemeente en andere partijen en belanghebbenden kijken naar een juiste samenstelling.
Gedurende het ontwerpproces komen wij graag in gesprek met inwoners van Langenboom en omgeving over het plan D’n Bens. We willen graag een soort klankbordgroep oprichten met mensen die Langenboom en omgeving willen vertegenwoordigen. Wellicht kan deze groep ook als vraagbaak dienen voor de inwoners van Langenboom die vragen hebben over het plan. Wij komen graag in contact met geïnteresseerden voor zo’n klankbordgroep.”
Wethouder van den Boogaart: “Uiteraard moet de gemeente over de invulling nog met de ontwikkelaar in overleg en is het ook belangrijk om de omgeving op tijd bij de plannen te betrekken. Maar in principe willen we die gesprekken voor deze locatie aangaan. Zo kan hiermee een belangrijke stap gezet worden in de vraag naar nieuwe woningen voor Langenboom.”Lees meer...

Hoogste punt bouw Didam gevierd

Hoogste punt bouw Didam gevierd

Didam - Bouw bereikt hoogste punt! 

Op de locatie van de voormalige C1000 supermarkt aan de Lockhorststraat in Didam, werd na 6 maanden intensief bouwen op vrijdag 16 oktober j. het hoogste punt bereikt en gevierd.
Een belangrijke mijlpaal voor ale betrokkenen. In opdracht van Social Invest OG C.V. realiseert PPO 20 nieuwbouwappartementen en een commerciële ruimte. De appartementen vallen qua huurprijs binnen de huurliberalisatiegrens.
De oplevering van het project staat gepland voor eind januari 2019. 

Lees meer...

Edisonlaan 15 nieuwste aanwinst PPO

Edisonlaan 15 in Tilburg nieuwste aanwinst PPO

Tilburg - PPO heeft een pand aan de Edisonlaan 15 gekocht. 

Naar aanleiding van een openbare bieding heeft PPO de Edisonlaan 15 te Tilburg kunnen kopen. Het prachtige zorgcomplex stond voorheen op naam van Stichting Novadic-Kentron Groep. 
Het pand heeft een maatschappelijke functie waardoor het zich uitstekent leent voor een eventueel gezondsheidscentrum, een begeleid wonen initiatief, of een ander zorg-gerelateerde invulling.
PPO oriënteert zich voor een nadere invulling van het pand.  

Lees meer...

Vacature PPO

Vacature PPO

PETERS PROJECTONTWIKKELING SCHAIJK B.V. is een ontwikkelaar die zich hoofdzakelijk
bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwbouwlocaties, inbreiding en herstructurering
van binnen- stedelijke gebieden. Daarbij richt men zich in de wijde regio op de realisatie
van hoogwaardige woning- bouwprojecten alsmede op industrie, kantoor-, horeca-, en
winkelruimten eventueel in combinatie met woningbouw. Een informele organisatie
met korte lijnen en maximale ruimte voor eigen initiatief.

Wij komen graag in contact met een ervaren:

PROJECTONTWIKKELAAR

Samen met enkele vakbekwame en gedreven collega-projectontwikkelaars gaat u zich
van A tot Z bezighouden met het ontwikkelen van een breed scala projecten.
Daarbij zult u intensieve contacten onderhouden met o.a. gemeenten,
woningbouwcorporaties, particulieren, aannemers, architecten en makelaars.

Voor deze functie is het uiteraard belangrijk dat u een bouwkundige achtergrond heeft
aangevuld met kennis van bestemmingsplannen en aanverwante procedures. Maar
minstens zo belangrijk is uw enthousiasme en uw ervaring om middels formele en
informele contacten met diverse instanties tot concrete afspraken te komen om nieuwe
projecten te ontwikkelen, te begeleiden en te realiseren.

Voor deze functie denken wij aan een representatieve en commercieel ingestelde
kandidaat met een afgeronde opleiding MBO/HBO bouwkunde, relevante werkervaring
en affiniteit met projectontwikkeling. U bezit uitstekende communicatie vaardigheden,
bent creatief en flexibel ingesteld.

Indien u (m/v) belangstelling heeft voor deze functie verzoeken wij uw sollicitatiebrief
met c.v. te richten aan de heer J. de Groot. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Peters Projectontwikkeling Schaijk BV
Scheltseweg 13, 5374 EB Schaijk
Postbus 41, 5374 ZG Schaijk
Telefoon 0486-463788

Lees meer...

Opening Driestroomhuis "Het Komfort" te Didam

Didam - Met de officiële opening van Het Kom-Fort ging vrijdag voor 10 jong volwassenen met een verstandelijke beperking een droom in vervulling. Zij krijgen in het Driestroomhuis aan de Rozenstraat in Didam eindelijk hun eigen appartement, waar ze grotendeels zelfstandig gaan wonen.
Locoburgemeester Ingrid Wolsing mocht het ‘droomhuis’ vrijdag samen met de bewoners en het zorgechtpaar, dat de bewoners begeleidt, openen.

“Ik denk dat het zeker zeven jaar geleden is dat ik een paar ouders op bezoek kreeg in het gemeentehuis’’, vertelt Wolsing. ,,Die ouders hadden een droom. Zij wilden graag dat hun kinderen over een aantal jaren zelfstandig konden wonen, met begeleiding, in een eigen woning in het centrum van Didam. Of wij daar als gemeente bij konden helpen. Aan zo’n mooi initiatief voor zulke bijzondere mensen wilden wij natuurlijk graag meewerken.”

Het duurde echter nog tot juni vorig jaar voor de eerste schop de grond in ging. Afgelopen donderdag werd Het Kom-Fort door Bouwbedrijf Peter Peters BV opgeleverd en kregen de bewoners eindelijk de sleutels van hun eigen woning in handen. ,,Hier hebben we ruim tien jaar op moeten wachten’’, zegt Paul Loeters als één van de initiatiefnemers van Het Kom-Fort. Zijn zoon Jelle (33) is de trotse eigenaar van één van de appartementen.

Ontwikkeling Het Komfort:
Het Komfort is door Petersproject Ontwikkeling (PPO) ontwikkeld, waarna het project door externe financiers mogelijk is gemaakt, tevens georganiseerd door PPO. 
Bouwbedrijf Peters heeft de bouw gerealiseerd.

 

Lees meer...

Affuitenloods Hellevoetsluis officieel geopend

Op zaterdag 7 april heeft wethouder Marja Roza de nieuwe locatie van kapsalon Avaron in de Affuitenloods officieel geopend. Zij deed dit samen met Arie Vuijk, eigenaar van de kapsalon. 


Na een uitgebreide renovatie van de Affuitenloods is de kapsalon de eerste onderneming die zijn intrek heeft genomen in dit multifunctionele gebouw. Later dit jaar nemen ook andere ondernemers hier hun intrek.

Wethouder Marja Roza: “Stukje bij beetje komt de Vesting steeds meer tot leven. Dat zo’n bijzonder monumentaal pand nu op een nieuwe passende manier gebruikt wordt, vind ik mooi om te zien. Het geeft weer een gezicht aan een prachtig, historisch stukje van Hellevoetsluis.”

De Gemeente Hellevoetsluis bereikte begin 2017 overeenstemming over de verkoop van het monumentale pand aan de Affuitweg 2, in de volksmond bekend als de Affuitenloods. Inmiddels is de renovatie voor het eerste deel afgerond. Initiatiefnemer Arie Vuijk was tijdens de kijkdagen direct al enthousiast over de mogelijkheden van de Affuitenloods en heeft Rogier Arntz benaderd die enkele vergelijkbare herontwikkelingen in Nederland tot succes heeft gemaakt. Arie Vuijk, eigenaar kapsalon: “Het pand is zeer kwalitatief en smaakvol gerestaureerd en door de combinatie met meerdere ondernemers wordt het ook een hele levendige plek. Dat is goed nieuws voor de Vesting”.

 

Lees meer...

Hengelo: Pand verkocht op Oelerweg

Hengelo: Pand verkocht op Oelerweg

7 maart 2018 – In de wijk Wilderinkshoek te Hengelo heeft PPO een pand verkocht aan Xpat Home B.V. Het betreft een pand met een commerciële ruimte op de begane grond en een tweetal appartementen op de verdieping.

Het pand werd al enige tijd beheert door Ad Hoc. Xpat Home B.V. is de nieuwe eigenaar van het pand geworden. Xpat Home B.V. is een bedrijf wat een geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten, buitenlandse medewerkers en expats zoekt.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Contactgegevens

PPO 
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk
T 0486 46 37 88
E info@ppo.nl  


woningborg-logo

zorgeloos tot en met de oplevering